Дијабетичка неуропатија Шта је

<Х1> Дијабетичка неуропатија: Шта је и како лечити?

<п> Дијабетичка неуропатија је уобичајена компликација дијабетеса, што утиче на живке тела и изазивају симптоме као што су бол, трнце и губитак осетљивости. У овом чланку ћемо истражити више о овом стању и разговарати о опцијама лечења.

<Х2> Шта је дијабетичка неуропатија?

<п> Дијабетичка неуропатија је услов који се јавља када високи ниво шећера у крви оштети живке тела. То обично утиче на ноге и ноге, али такође могу утицати на руке и руке. Дијабетичка неуропатија може проузроковати разне симптоме, укључујући:

<ул>
<ли> бол или нелагодност у погођеним удовима
<ли> Перлинга или сензација сагоревања
<ЛИ> Губитак осетљивости
<ЛИ> Слабост мишића
<ЛИ> Потешкоће у креираним покретима

<п> Ови симптоми могу варирати од светлости за бас и могу се погоршати током времена ако се не третирају правилно.

<Х2> Како лечити дијабетичку неуропатију?

<п> Лечење дијабетичке неуропатије укључује мултидисциплинарни приступ, који може да садржи:

<О ол>
<ЛИ> Правилна контрола дијабетеса: Одржавање нивоа шећера у крви у циљној траци може помоћи у спречавању додатних оштећења живаца.
<ЛИ> Лекови: Постоје доступни лекови за ублажавање болова и контролише симптоме дијабетичке неуропатије.
<ЛИ> Физикална терапија: Вежба и физикална терапија могу помоћи побољшању снаге и координације мишића.
<ЛИ> Радна терапија: Радна терапија може помоћи прилагодити ограничењима узрокованим дијабетичким неуропатијим и научити технике за обављање свакодневних активности.

<п> Поред тога, важно је усвојити здрав начин живота, укључујући уравнотежену исхрану, редовне вежбе и избегавати потрошњу алкохола и дувана.

<Х3> Превенција дијабетичке неуропатије

<п> Иако није увек могуће спречити дијабетичку неуропатију, неке мере могу помоћи у смањењу ризика од њеног развоја. Ове мере укључују:

<ул>
<ЛИ> Држите ниво шећера у крви под контролом
<ЛИ> Извршите редовне испите да би рано открили било који знак неуропатије
<ЛИ> Слиједите медицинске смернице за контролу дијабетеса

<п> Важно је запамтити да је сваки случај дијабетичке неуропатије јединствен, а лечење треба индивидуализовати у складу са потребама сваког пацијента. Стога је неопходно да се консултујете са стручњаком за прецизну дијагнозу и правилан план лечења.

<П> Референце:

<О ол>
<ли> <ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.диабетес.орг.бр/публицо/диабетес/типос-де-диабетес/неуропатхи-диабетицо "> Бразилско друштво дијабетеса
<ли> <а хреф = "хттпс: //ввв.маиоцлиниц.орг/дососеасес-цондитион/диабетиц-неропатхи/симптс-цаусес/сиц-20371580 "> Маио клиника

<ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи = "Акцелерометар; аутоматска опрема; цлипбоард-врита; / ифраме>