Неутралишући наранџасте косе

<Х1> Неутрализација наранџе косе

<П> Имати косу наранџе може бити ноћна мора за многе људе. Без обзира да ли је због неуспешне боје или других фактора, нежељена наранџаста може учинити да праменови изгледају неприродно. Срећом, постоје неке технике које могу помоћи неутрализацији ове боје и учинити косу лепшу и јединствени тон.

<Х2> Разумевање наранџе на коси

<п> Пре него што почнете да неутралишете наранџе за косу, важно је разумети како се појави та нежељена боја. Обично се појављује наранџа када постоји мешавина природних косе са вештачким пигментима присутним у боји. То се може догодити када покушавате да олакша косу код куће или када професионалац правилно не изврши поступак.

<п> Поред тога, природно тамнија коса обично имају више потешкоћа да досегне плаву тону без наранџе. Стога је важно имати стрпљења и постепено обављати процес осветљења, како би се избегли нежељени резултати.

<Х2> Технике за неутрализацију наранџе

<П> Сада када знамо како наранџасти долази у косу, да сазнамо неке технике да га неутралише:

<Х3> 1. Матизација

<п> Маттизација је техника која користи пигментирано тонирање или маске за неутрализацију нежељених тонова косе. У случају наранџе, могуће је користити тонале са плавим или љубичастим пигментима, што помажу у неутрализацији ове боје. Важно је да следите упутства производа и исправно обављате поступак да бисте добили жељени резултат.

<Х3> 2 Недостојност

<п> У екстремнијима случајевима, где је коса веома наранџаста, можда ће бити потребно да се промени да се уклони да уклони нежељене пигменте. Међутим, важно је бити опрезан приликом обављања овог процеса, како промените да промени оштећење жица. Препоручује се тражити помоћ професионалаца да осигура сигуран и задовољавајући резултат.

<Х3> 3. Сиво тонирање

<п> Друга опција за неутрализацију наранџе је да се користи сиви тонер. Сива је наранџаста боја у хроматском кругу, што значи да може помоћи да се не бирише у неутрализацији ове нежељене боје. Важно је да одаберете тонер квалитета и следите упутства за производ да бисте добили жељени резултат.

<Х2> нега након неутрализације наранџе

<П> Након неутрализације наранџе за косу, важно је да се брине о томе да се одржи боју и здравље косе:

<ул>
<ЛИ> Користите специфичне производе за обојену косу;
<ЛИ> Редовно влажи жице;
<ли> Избегавајте прекомерну употребу топлотних алата;
<ли> Заштита косе од сунчеве светлости;
<ЛИ> Извршите периодично одржавање да бисте додирнули боју.

<п> Слиједите ове савете и моћи ћете да неутралишете наранџасте косе и добијете леп и природни резултат. Увек запамтите да тражите помоћ професионалца ако имате питања или вам треба сложенији процес.