у пројекту наставе улога наставника је

У настави пројекта, улога наставника је основна за успех методологије. У овом наставном моделу студенти се охрабрују да развију пројекте који укључују истраживање, истраживање и решавање стварних проблема.

<Х1> Улога наставника у настави по пројектима

<Х2> Увод

<п> Настава пројекта је педагошки приступ који је добио све више и више простора у школама. У овом моделу студенти су протагонисти сопственог учења, оспорава се за развој пројеката који укључују теме интереса и имају практичну примену.

<Х2> Шта је настава пројекта?

<п> Настава пројекта је методологија која настоји да интегрише различита подручја знања, промовишу значајнију и контекстуалну учење. Пројекти се развијају из централне теме, коју наставник може предложити или сами бирати сами ученици.

<Х3> Предности у настави пројекта

<п> Настава пројекта доноси бројне користи студентима. Поред стимулисања аутономије и креативности, овај приступ такође развија вештине као што су тимски рад, истраживање, решавање проблема и комуникација.

<Х3> Улога наставника

<п> У настави пројекта, улога наставника је посредник и фацилитатор процеса учења. Требало би да води студенте у дефинисању пројеката, помажу им у потрази за информацијама и ресурсима и надгледају развој активности.

<п> Наставник је такође одговоран за предлагање изазова и питања која подстичу рефлексију и продубљивање покривених тема. Поред тога, треба да процени учинак ученика, узимајући у обзир не само крајњи резултат пројекта, већ и процеса учења.

<Х2> Закључак

<п> Настава пројекта је методологија која вреднује активно учешће ученика у процесу учења. У развоју пројеката који имају практично значење и пријаву, студенти постају ангажованији и мотивисани, стицање знања и вештина које ће бити корисне током свог живота.

<П> Стога је улога наставника у настави пројекта од суштинског значаја да би се осигурало да студенти имају обогаћују и трансформативно искуство учења.