Нориел Вилела само оме

<Х1> Нориел Вилела: Само ОМЕ

<п> Ако сте љубитељ бразилске музике, сигурно сте чули за Нориел Вилела. Рођен 1937. године, у Рио де Жанеиру, Нориел је постао познат по својој песми “Само ОМЕ”, објављен 1971. године. На овом блогу ћемо истражити каријеру и наслеђе овог великог уметника.

<Х2> Каријера Нориел Вилела

<п> Нориел Вилела започео је своју музичку каријеру 1960-их годинама као члан групе “милионери ритма”. Међутим, то је било у соло каријери да је постигао успех. Његов музички стил био је смеша Самбе, Функ и Соул, са текстовима који су приказали стварност цариоца сламова.

<п> 1971. године Нориел је објавио свој највећи успех, песма “само ОМЕ”. Песма која је мешана самба и функ, постала је права химна на радију и забава времена. С његовим изванредним хорском и заразном ритмом, “Само је Ое” освојио публику и постао класик бразилске музике.

<Х3> Легаци Нориел Вилела

<п> Успех “само ОМЕ” направио Нориел Вилела икону бразилске музике. Његова музика је била прекретница у историји Самбе и Функ-а, што утиче на генерације уметника. Поред тога, Нориел је такође био један од првих црних уметника за постизање националног успеха, отварања врата другим талентима.

Нажалост, Нориел Вилела није успео да понови успех “само ОМЕ” у њеним другим радовима. Током година је издао неке албуме, али ниједан од њих није имао исти утицај. Упркос томе, његова заоставштина као једна од великих имена у бразилијској музици остаје живи.

<Х2> Рариоритете о Нориел Вилела

<О ол>
<ЛИ> Нориел Вилела био је један од првих уметника који је у његовим песмама помешала Самба и Функ-у.
<ЛИ> Био је један од првих црних уметника за постизање националног успеха у Бразилу.
<ЛИ> “Само ОМЕ” је препустило неколико уметника током година, показујући свој трајни утицај.
<ЛИ> Нориел Вилела одмакнуо се од музике 1980-их и почео је да ради као таксиста.

<Х2> Закључак

<п> Нориел Вилела је био једно од великих имена у бразилској музици, са својим успехом “само ОМЕ” постаје класик. Његова мешавина Самбе и Функ-а, спојена са текстовима која су приказала стварност фавеласа, натерала га да се истакне на музичкој сцени. Чак и са крајем своје уметничке каријере, његова заоставштина је још увек жива, а његова музика и даље чује и цени навијачи свих узраста.