Који је највећи произвођач хране на свету

<Х1> Највећи произвођач хране на свету

<п> Када помислимо на велику производњу хране, то је природно да се питамо који је највећи произвођач на свету. Уосталом, потражња за храном расте и гаранција снабдевања овом потражњом је од суштинског значаја за глобалну сигурност хране.

<Х2> Кина: Гигант производње хране

<п> Тренутно се Кина сматра највећим произвођачем хране на свету. Са становништвом од преко 1,4 милијарде становника, земља има веома високу унутрашњу потражњу која покреће своју пољопривредну производњу.

<п> Кинеска пољопривреда је разнолика, посебно производња пиринча, пшенице, кукуруза, кромпира, соје, воћа и поврћа. Поред тога, Кина је такође лидер у производњи свињетине, птице и рибе.

<Х3> Изазови и утицаји велике-сцале продукције

<П> Упркос томе што је највећи произвођач хране, Кина се суочава са значајним изазовима у погледу безбедности хране. Широка -Скалена производња може резултирати проблемима као што су прекомјерна употреба пестицида, разградње тла и загађења воде.

<п> Поред тога, интензивна производња меса има негативне утицаје на животну средину, као што су емисија гасова са ефектом стаклене баште и крчења шума за ширење пашњака.

<стронг> Важно је нагласити да велика – изравнавање производње хране није ограничена на Кину. Остале земље такође играју значајну улогу у глобалној производњи, као што су Сједињене Државе, Бразил, Индија и Русија.

<О ол>
<ЛИ> Сједињене Државе: Вођа у производњи зрна и меса;
<ЛИ> Бразил: Означите у производњи зрна, меса и шећера;
<ЛИ> Индија: Вођа у производњи пиринча, пшенице и млека;
<ЛИ> Русија: Велики произвођач пшенице и других житарица.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Држава
<Хх> Главни производи


<тди>
<Тр>
<ТД> Кина
<ТД> Пиринач, пшеница, кукуруз, кромпир, соја, воће, поврће, свињетина, перад и риба

<Тр>
<ТД> Сједињене Државе
<ТД> Зрно, месо

<Тр>
<ТД> Бразил
<ТД> Зрно, месо, шећер

<Тр>
<ТД> Индија
<ТД> Пиринач, пшеница, млеко

<Тр>
<ТД> Русија
<ТД> Пшеница, житарице


<п> Важно је истаћи да производња хране није само о поменутим земљама. Сваки регион света на неки начин доприноси глобалној производњи, било путем породичне пољопривреде, великом израдом израде или одрживе пољопривреде.

<а хреф = "хттпс: //ввв.екампле.цом "> Сазнајте више о производњи хране

<Референце:
<О ол>
<ЛИ> ФАО – Организација хране и пољопривреде Уједињених нација
<ЛИ> Светска банка
<ЛИ> УСДА – Сједињене Државе Одељење за пољопривреду

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/екампле" ширине = "560" висина = "315" Фререборбидер = "0" Дозволи за дозволу>