НР 18 Ажурирано 2023

<Х1> НР 18 Ажурирано 2023. године: Знајте главне промене и ажурирања

<п> Регулаторни стандард 18 (НР 18) је бразилски законодавство које успостављају смернице заштите на раду у грађевинарству. Овај стандард је изузетно важан да би се осигурало заштиту радника и спречавања немира и болести на раду.

<Х2> Главне промене и ажурирања НР 18

<п> НР 18 подвргнут је ажурирању 2023. године, доносећи неке значајне промене у грађевинском сектору. Ове промене имају за циљ да побољшају услове рада и обезбеђују сигурност радника. Погледајте главне промене:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Нове смернице за употребу ППЕ: А НР 18 Ажурирано оснива јасније и детаљније смернице за употребу личне заштитне опреме (ППЕ) у грађевинској индустрији. Ово укључује дефиницију одговарајућих врста ППЕС-а за сваку активност и обавезу обуке радника за исправну употребу ове опреме.

<ЛИ> <стронг> Правила за рад на висини: Нова верзија НР 18 доноси детаљнија правила за рад на висини, како би се смањила ризик од падова и незгода. Ова правила укључују обавезу коришћења система за заштиту од пада, као што су сигурносни појасеви и заштитне мреже и специфична обука радника који обављају активности на висини.

<ЛИ> <стронг> стандарди за употребу машина и опреме: А НР 18 Ажурирано успостављају строге смернице за употребу машина и опреме у грађевинској индустрији. Ово укључује обавезу да врши периодичне инспекције, превентивне и корективно одржавање опреме и обуку радника да безбедно управљају овим машинама.

<ЛИ> <стронг> Мере превенције пожара: Нова верзија НР 18 доноси детаљније смернице за спречавање пожара и борбе у грађевинској индустрији. Ово укључује обавезу да инсталира систем за откривање и борбе против пожара, обуку радника на превенцију и борбу против пожара и дефиницију мера евакуације у случају нужде.

<Х3> УТИЦАЈИ НР 18 Ажурирање

<п> НР 18 Ажурирање има значајне утицаје на грађевинске компаније. Ове промене захтевају улагања у обуку, опрему и инфраструктуру, али такође доносе користи радницима и друштву у целини. Са спровођењем нових смерница очекује се смањење професионалних незгода и професионалних болести, пружајући сигурније и здравије радно окружење.

<Х2> Закључак

<п> А НР 18 је ажуриран 2023. године доноси важне промене и ажурирања грађевинској индустрији. Ове промене имају за циљ да обезбеде сигурност и здравље радника, смањење ризика од незгода и професионалних болести. Од суштинског је значаја да компаније у овом сектору буду у току и у складу са новим смерницама НР 18, на тај начин обезбеђују сигурно и здраво радно окружење за све.