Нисам урадио есаде коју могу дипломирати

<Х1> Нисам направио Енаде, могу ли дипломирати?

<п> Ако ћете ускоро завршити или сте већ завршити високо образовање, природно је да се појаве сумње у обавезу на националном испиту о ученику (Еаде). У овом блогу ћемо разјаснити ово питање и објаснити како не може утицати на вашу академску позадину.

<Х2> Шта је Есаде?

<п> Енаде је процена Министарства просвете (МЕЦ) која има за циљ да измери учинак ученика у односу на наставни план, вештине и вештине стечене током додипломског курса. Обавезно је за све студенте који заврше бакалуареате курсеве у областима које је одабрала од стране МИК-а.

<Х3> Који курсеви се оцењују енаде?

<п> Енаде оцењује додипломске курсеве у областима примењених друштвених наука, људских наука, тачних наука и инжењерства, диплома и сродних подручја. Потпуна листа процењених курсева може се консултовати на званичној веб локацији ЕНАДЕ.

<Х2> Последице не радећи Есаде

<п> Непогодавање у ЕНади може имати неке последице за студенте. Главна је немогућност пастерирања дипломе и добијање дипломе завршетка курса. Поред тога, студент је у неправилном ситуацији пред ОИК и може имати потешкоће у придруживању постдипломских програма или јавних тендера који захтевају доказ о учешћу у Еадеу.

<Х2> Шта да радим ако нисам урадио да се урадим?

<п> Ако нисте урадили и прецртати, важно је да се у складу са њима координира свој курс који је пре могуће. Они ће вас моћи упутити о поступцима потребним за регулисање ваше ситуације и положити испит на следећем издању.

<п> Важно је напоменути да свака образовна установа има своја правила и рокове за регулисање стања студената који нису урадили еваде. Стога је неопходно тражити информације са координације курса.

<Х2> Закључак

<п> Енаде је важан корак за завршетак додипломског курса и добијање дипломе. Стога је од суштинске важности да студенти буду свесни своје обавезе и правилно припремити за извршавање испита. Ако нисте урадили еваде, не очајавајте. Потражите координацију курса и настојте да што пре регулишете своју ситуацију.

<П> Запамтите да свака институција има своја правила и рокове, тако да је важно тражити посебне информације о вашем случају. Не дозволите да недостатак енаде поремети ваше планове дипломирања и будуће академске и професионалне могућности.