Не волим да будем центар пажње

<Х1> Не волим бити у центру пажње

<п> Неки људи воле да буду у центру пажње, али нисам један од њих. Пошто сам био дете, увек сам радије био више у мојој, гледању и слушање, него да ми скрене пажњу. И током година схватио сам да то није лоше, већ моја карактеристика.

<Х2> Зашто не бих волео да будем центар пажње?

<п> Постоји неколико разлога због којих не волим да будем центар пажње. Један од њих је стидљивост. Увек сам био резервнији и интровертнија особа и да је у центру пажње могу бити изузетно непријатно за мене.

<п> Поред тога, не свиђа ми се притисак који долази заједно са центром пажње. Кад су сви изгледи окренути према мени, осећам велику одговорност да испуним очекивања људи и то може бити прилично стресно.

<Х3> Како прочитате са овим?

<П> Иако не волим да будем центар пажње, научио сам да се бавим овом ситуацијом када је то потребно. Понекад је неизбежно да се скрене пажња, као у радним презентацијама или друштвеним догађајима. У тим ситуацијама покушавам да се припремим унапред, вежбајући оно што ћу рећи и фокусирати на преношење поруке на најбољи могући начин.

<п> Такође се трудим да се окружим људима који разумеју и поштују моју склоност због тога што нису у центру пажње. Имати пријатеље и породицу који ме подржавају и разумеју ме је пресудно да се осећам угодно у друштвеним ситуацијама.

<стронг> Закључак

<п> не воли да је центар пажње није негативан. Свака особа има своје поставке и карактеристике и важно је то поштовати. Бити интроверт или више вољно бити више у вашем не значи да је мање занимљиво или мање способно. То је само другачији начин повезивања са свијетом.

<п> Дакле, ако не желите да будете центар пажње, знате да је све у реду. Ниси сам и нема ништа лоше у себи. Пригрлите своје карактеристике и будите сами, без обзира на то шта други могу помислити.