Не постоји накнада доступна за обавештену НИС-а

<Х1> Не постоји накнада доступна за НИС информисану

<п> Ако сте примили поруку да не постоји накнада за информисану корист, може доћи до било какве грешке у регистрацији или да корист није доступна вашем профилу. У овом блогу ћемо објаснити шта је НИС, како регистрација функционише и које су користи доступне. Наставите да читате да бисте сазнали више!

<Х2> Шта је НИС?

<п> НИС (социјални идентификациони број) је јединствени број који се приписује људима који су регистровани у државним социјалним програмима, као што су Болса Фамилиа. Служи за препознавање и контролу приступа предностима које нуде ти програми.

<Х2> Како функционира НИС регистрација?

<П> Ниш регистрација се врши путем јединственог регистра за социјалне програме (ЦАДУНИЦО). Да бисте се регистровали, потребно је похађати референтни центар за социјалну помоћ (ЦРАС) или Градску салу, доношење личних докумената и доказ о приходима и пребивалишту.

<П> Након регистрације, НИС се генерише, који се користи за идентификацију породице и грант социјалне користи. Важно је да подаци буду ажурирани у Цадуницо да би се осигурало приступ предностима.

<Х2> Које су користи доступне?

<п> На располагању је неколико користи за регистроване породице НИС-а. Неки примери су:

<О ол>
<ЛИ> Породица Болса: Приходи од преноса прихода од користи сиромаштву или екстремним породицама сиромаштва;
<ЛИ> Наставак накнаде за накнаду (БПЦ): Бенефицијента намењене старијим особама и особама са инвалидитетом у рањивим ситуацијама;
<ЛИ> Минха Цаса Минха Вида програм: Популарни програм стамбеништва који нуди једноставне услове за куповину власништва куће;
<ЛИ> Национални програм за приступ техничком образовању и запошљавању (ПРОТАТЕЦ): Програм који нуди бесплатне техничке курсеве;
<ЛИ> Програм искорјењивања деце (Пети): Програм који настоји искорјењивати дечији рад кроз акције социјалне заштите.

<п> Ово је само неколико примера, јер је доступно неколико других предности, свака са сопственим правилима и критеријумима подобности.

<Х3> Шта да радите ако нема користи за информисане НИС?

<п> Ако сте примили поруку да не постоји накнада доступна за информисање НИС-а, важно је да проверите да ли су подаци о регистрацији тачни и ажурирани. Ако је све тачно, можда је да корист није доступна за ваш профил.

<п> У овом случају препоручује се да се тело обратите одговорном за предметним програмом за више информација и разјасни било која питања. Могу да провере да ли постоји проблем у регистрацији или ако постоји и било која друга корист коју можете имати право.

<п> Важно је запамтити да су социјални програми подложни правилима и критеријумима које је утврдило Влада, а не да се све породице регистроване у Нишу имају право на све користи. Сваки програм има своје правила подобности и потребно је испунити ове критеријуме да би добили корист.

<п> Надамо се да је овај блог појаснио ваша питања о НИС-у и на располагању предности. Ако имате још питања, оставите у коментарима да ћемо радо одговорити!