Шта је мушко змија

<Х1> Мушка змија

<п> Када говоримо о роду за животиње, уобичајено је на мушкарце попут мушкараца и жена као женки. Међутим, то није увек тако једноставно. Неке животиње имају посебна имена за сваки жанр, док други користе исти израз за обоје.

<п> У случају змије, израз који се користи за односе на мушкарце је “змија”. Тако је, нема одређене речи за мушкарце овог гмизаваца. И мушкарци и жене називају се Снаке.

<п> Овај недостатак родне разлике је уобичајен на неколико животиња, попут алигатора, ајкуле и делфина. С друге стране, постоје животиње које имају различита имена за сваки жанр, као што је лав (мушко) и лавица (женско).

<п> Важно је нагласити да недостатак одређеног израза за мушки змију не значи да нема разлике између полова. Као и код других животиња, мушке змије имају физичке и понашажне карактеристике које их разликују од женки.

<п> Стога, када се називамо мушким змијем, користимо исти израз “змија”. То је занимљива радозналост о номенклатури животиња и како није увек тако једноставно дефинисати жанр сваке врсте.