Пријатељ немачки

<Х1> Немачки пријатељ

<п> Немачки пријатељ је књига коју је написао бразилски аутор Цхицо Буаркуе. Објављено у 2014. години, роман говори причу о младом бразилику по имену Францисцо, који је умешан у мистериозни немачки током војне диктатуре у Бразилу.

<Х2> ПЛИ

<П> Књига се одвија 1970-их, током главних година бразилске војне диктатуре. Франциско, главни јунак је студент закон који се умеша у немачки по имену Лудвиг. Однос између њих се развија интензивно и сложено, бавећи се темама као што су политика, љубав и идентитет.

<Х3> Ликови

<п> Немачки пријатељ представља различите занимљиве и очаравајуће ликове. Поред Франциска и Лудвига, постоје и други важни ликови у плацу, попут АНА, младе политичке милитантне и Педро, Францисцов пријатељ који се такође уплести са Лудвиг.

<Х2> Критике и рецепција

<п> Књига је добила позитивне критике књижевне критике и шире јавности. Писање Цхицо Буаркуе похваљено је за своју осетљивост и дубину, као и начин на који приказује бурну вријеме војне диктатуре у Бразилу.

<Х2> Адаптација за биоскоп

<п> У 2019. немачки пријатељ био је прилагођен у биоскопу, режија Јосе Едуардо Белмонте. Филм је примио похвале за своју верност књизи и наступ глумаца.

<Х2> Закључак

<п> Немачки пријатељ је посао који се бави важним и актуелним темама, као што су политика и идентитет, кроз ангажовање и узбудљиву причу. Писање Цхицо Буаркуе-а и прилагођавање биоскопу чине да ово ради читање и филм -Сее филм.