Који је најтежи материјал на свету

<Х1> Најтежи материјал на свету: Упознајте дијамант

<п> Јесте ли се икад запитали који је најтежи материјал на свету? Одговор на ово питање је дијамант. Са јединственом кристалном структуром дијамант је познат по својој изузетној тврдоћи.

<Х2> Шта дијамант чини тако тешко?

Дијамант је састављен од атома угљеника распоређених у три -димензијска кристална структура. Ова структура је изузетно стабилна и отпорна, која дијамантским даје њену неупоредиву тврдоћу.

<п> Атоми угљеника у дијаманту повезане су једни са другима снажним ковалентним обвезницама, што значи да се електрони дели између атома. Ове ковалентне обвезнице су веома јаке и захтевају значајну количину енергије која ће се покварити.

<Х3> Како измерити тврдоћу дијаманта?

<п> Тврдоћа дијаманта мери се мо-мохс скалом, која иде од 1 до 10. Дијамант је класификован као тврђи материјал, примање 10. разреда на овој скали. То значи да дијамант може да огребе било који други материјал, али ниједан материјал не може да га огребе.

Други начин за мерење тврдоће дијаманта је преко скале Вицкерс, која мери отпорност материјала који ће продрети дијамантски увлачење. Дијамант такође се истиче на овој скали, сматра се најтежим материјалом.

<стронг> Радозналост:

<п> Диамонд је толико тежак да се може користити у различитим индустријским апликацијама, попут производње бушилица, сечива и чак и високе -техрешке опреме као што су ласери.

<О ол>
<ЛИ> Бушилице за бушење: Дијамант се користи у бушилицама за бушење исечене чврсте материјале као што су стијене и бетон.
<ЛИ> Сечивање сечења: Дијамант се користи на резним сечивима за смањење материјала као што су стакло, керамички и метали.
<ЛИ> Висока -Тецх опрема: Због своје тврдоће и вожње способности, дијамант се користи у високој -теецх опреми као што су ласери и полуводича.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Дијамантне апликације
<Хх> Примери


<тди>
<Тр>
<ТД> Рударска индустрија
<ТД> Бушилице за бушење

<Тр>
<ТД> Резање индустрије
<ТД> Сечивање сечења

<Тр>
<ТД> Технологија
<ТД> Ласери и полуводички уређаји


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>