Љубав према Исусу

<Х1> Љубав према Исусу

<п> Љубав према Исусу је централна тема у животу многих људи широм света. Кроз своје учења и примере Исус је показао право значење љубави и како може да трансформише животе.

<Х2> Исусово учења на љубави

<п> Исус је научио да је љубав основа свих његових речи и акција. Упутио нас је да пре свега волимо Бога и да волимо комшије као себе. Ове две заповештају сумирају цео закон и пророке, према Исусу.

<п> Поред тога, Исус нас је научио да љубав мора бити демонстрирана конкретним акцијама. Излечио је болесне, хранило је гладну, опростили грешнике и поздравили маргинализацију. Његова љубав је била практична и саосећајна.

<Х3> Љубав према Исусу у Библији

<п> Библија је пуна пролаза који говоре о љубави према Исусу. Један од најпознатијих стихова је Јован 3:16, који каже: “Јер је Бог волео свет на такав начин да је дао своје једино рођене сина, да сви који верују у њега неће пропасти, већ имати вечни живот.”

<п> Још један важан одломак је 1 Јован 4: 9-11, који каже: “У томе нам је манилоудно Божју љубав према нама: да је Бог послао свој једини рођени син на свет, да можемо да живимо. У којој смо волели. Боже, али у којем нас је волео и послао је сина за борбу против наших грехова. Вољена, ако нас је Бог толико волео, морамо се вољети. ”

<стронг> Љубав према Исусу у пракси

<п> Љубав према Исусу није само теоретски концепт, већ нешто што се мора живети и вежбати. Морамо следити пример Исуса и вољети Бога свих наших срца, душе, ума и снаге. Штавише, морамо вољети друге као и себе, тражећи добробит и срећу других.

<п> Можемо показати љубав према Исусу кроз мале гесте доброте, попут помагања некоме у потреби, опрости онима који су нас повредили и деле Божју љубав са другима. Љубав према Исусу је трансформативна и може донијети наду и исцељење онима који га примију.

<О ол>
<ли> Љубав Бог изнад свега
<ЛИ> Љубав следећи као и сами
<ЛИ> Вјежбајте љубав кроз конкретне акције
<ЛИ> Слиједите пример Исуса
<ЛИ> Прикажи љубав кроз мале гесте љубазности

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Библијски одломак
<Хх> Версе


<тди>
<Тр>
<ТД> Јохн 3:16
<ТД> “Јер је Бог волео свет на такав начин да је дао своје једино рођене сина, да сви који верују у њега не крше, већ има вечни живот.”

<Тр>
<ТД> 1 Јован 4: 9-11
<ТД> “У томе нам је манилосијала љубав Божју нама: да је Бог послао свог јединог рођеног сина у свет, да можемо да живимо. У то је љубав, а не у којој смо волели Бога, али у којем смо нас волели Ми и послали смо његовог сина за усмјеравање за наше грехе. Вољена, ако нас је Бог толико волео, морамо се вољети. ”


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/дкв4в9вгкцк" ширина = "560" висина = "315" Фререборбадер = "0" Дозволи за дозволу>