Шта изазива микозу у беби

<Х1> Шта изазива микозу у беби?

<п> Микоза је уобичајена гљивична инфекција која може утицати на људе свих узраста, укључујући бебе. У овом чланку ћемо истражити главне узроке ринга у бебама и како спречити и третирати ово стање.

<Х2> Шта је Рингворм?

<п> Микоза, позната и као дерматопитарија, инфекција је узрокована гљивицама која утиче на кожу, нокте и косу. Ове гљивице хране се кератином присутним у тим структурама, узрокујући симптоме као што су свраб, црвенило, љуштење и стварање повреда.

<Х2> Узроци звона у бебама

<п> Микоза у бебама може бити узрокована различитим врстама гљивица, што је најчешће:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> тинеа цапитис: Такође познат као “имао власиште”, овај облик звона углавном утиче на бебе и малу децу. Преноси се директним контактом са зараженом особом или животињом.
<ЛИ> <стронг> тинеа цовиЦрис: Познати као “имао је тело”, овај облик микозе утиче на бебину кожу, изазивајући кружне повреде са црвеним ивицама и пилинг у центру.
<ЛИ> <стронг> тинеа педис: Такође назвао “Атлетено стопало”, овај облик микозе утиче на бебине ноге, изазивајући свраб, љуштење и пукотине између прстију.

<Х2> Превенција и лечење рингова у бебама

<П> да спречи звоно у бебама, важно је усвојити неке једноставне мере, као што су:

<ул>
<ли> Држите бебину кожу увек чисту и суву;
<ЛИ> Редовно мењајте пелене;
<ли> Избегавајте да делите личне ефекте као што су пешкири и четкице за косу;
<ли> прање руку добро пре и након бриге о беби;
<ЛИ> Избегавајте контакт са зараженим животињама;
<ЛИ> Држите бебине нокте увек кратке и чисте.

<п> У случају осумњиченог звона у бебама, неопходно је да се консултујете са лекаром за исправну дијагнозу и индикацију одговарајућег третмана. Лечење обично укључује употребу актуелних антиглунгала као што су креме и лосиони, као и специфична хигијенска нега.

Укратко, микоза у бебама може бити узрокована различитим врстама гљивица и важно је усвојити мере превенције да се спречи инфекција. Ако се то догоди, треба тражити правилан третман са медицинским саветима.