Шта узрокује крварење у анусу

<Х1> Шта узрокује крварење у анусу?

<п> Крварење у анусу, такође познат као ректално крварење, симптом је симптом који може да проузрокује различите услове. Важно је препознати узрок крварења тако да се може извршити правилно лечење.

<Х2> Уобичајени узроци крварења у анусу

<п> Постоји неколико уобичајених узрока крварења у анусу, укључујући:

<О ол>
<ЛИ> Хемороиди: Хемороиди су проширени вени у аналном региону или у доњем ректуму. Могу проузроковати крварење током евакуације.
<ЛИ> Анали: Аналне пукотине су мале ране на кожи око ануса. Могу се појавити због прекомерног напора током евакуације или трауме.
<ЛИ> Колонски полипи: Полипи су ненормални раст у црева или ректума. Неки полипи могу крварити и повећати ризик од колоректалног карцинома.
<ЛИ> Инфламаторне цревне болести: услови попут Црохнове болести и улцерозни колитис могу проузроковати упалу у гастроинтестиналном тракту, што доводи до ректалног крварења.

<Х2> Остали могући узроци крварења у анусу

<п> Поред горе поменутих узрока горе наведених, крварење у анусу такође може проузроковати:

<ул>
<ЛИ> Аналне инфекције
<ЛИ> Дивалосе
<ЛИ> Колоректални рак
<ЛИ> Трауматичне повреде
<ЛИ> Јетрене болести

<Х2> Када да видите лекара

<п> Важно је потражити медицинску помоћ ако представљате крварење у анусу. Лекар може да изврши физички испит и затражи додатне прегледе да би се утврдио узрок крварења и препоручио правилно лечење.

<п> <стронг> Запамтити: Овај блог има само информативни карактер и не замењује медицински именовање. Увек се обратите квалификованом здравственом стручњаку за прецизну дијагнозу и правилно лечење.