Шта да стави у предвиђени положај када нема

<Х1> Шта да ставимо “предвиђени положај” када немате искуства?

<п> Када тражимо нови посао, уобичајено је да се у захтеву попуњава “предвиђени положај” у обрасцима за пријаву. Међутим, у жељеном подручју немамо увек искуства или не знамо тачно у ком положају да тражи. На овом блогу ћемо истражити неке савете о томе шта да ставимо у ову област када немамо релевантно искуство.

<Х2> 1. Будите специфични у вези са својим вештинама

<п> Чак и ако немате директно искуство у жељеном подручју, важно је истакнути своје вештине које могу бити преносиве. На пример, ако се пријављујете за менаџера, али немате претходно искуство у овој функцији, спомињете своје лидерство, организацију и способност рада.

<Х2> 2 Усредсредите се на своје циљеве у каријери

<п> Користите поље “Намењени положај” да бисте изразили своје циљеве у каријери. На пример, ако тражите прилику да започнете своју каријеру у маркетингу, ставите “намеравани положај: Асистент за маркетинг” или “Намењени положај: маркетинг приправник”. То показује регруторе да сте посвећени растући у овој области.

<Х2> 3. Означите своју мотивацију и спремност да бисте научили

<п> Када немамо релевантно искуство, важно је показати нашу мотивацију и спремност да учимо. Помоћу поља “предвиђене позиције” да пренесете ову поруку. На пример, можете да поставите “намеравани положај: тражите могућности да стекнете искуство и развијање вештина у области интересовања”. То показује регруторе да сте вољни да се посвете и учите.

<Х2> 4. Размотрите повезане или почетне позиције нивоа

<п> Ако немате директно искуство у жељеном подручју, размислите о тражењу повезаних или почетних положаја. На пример, ако сте заинтересовани да радите у области људских ресурса, али немате претходно искуство, ставите “намеравани положај: Асистент за људске ресурсе” или “Намењени положај: Стажирање за људске ресурсе”. Ово повећава ваше шансе да добијете прилику и стицање искуства у жељеном подручју.

<Х3> Закључак

<п> Када немамо релевантно искуство да попунимо поље “предвиђене позиције”, важно је истаћи наше преносиве вештине, каријере и спремност за учење. Поред тога, с обзиром да се односи на повезане или почетне нивоа могу бити ефикасна стратегија за покретање каријере у жељеном подручју. Не заборавите да прилагодите свој животопис и слово презентације према предвиђеном положају, истичући квалификације и мотивацију за слободно место.