Шта једе јабути

<Х1> Шта јабути јести?

<п> Јабути је гмизавац који припада породици Цхелонаца, познатих и као земаљске корњаче. Ове животиње су биљоједи, то јест, хране се искључиво на биљцима.

<Х2> Јабути Храна

<п> Јабутис има дијету која се биле површине, углавном конзумира лишће, воће, цвеће и пуцање. Они су животиње дневних навика и хране се током дана.

<п> Важно је понудити разноврсну и уравнотежену исхрану како би се осигурало здравље и добробит Јабутија. Неке препоручене хране укључују:

<ул>
<ЛИ> Тамно зелено лишће као што је салата, кељ и шпинат;
<ЛИ> Јестиво цвеће као што је Хибисцус и Цапуцхинха;
<ЛИ> Воће, попут јабуке, банане и лубенице;
<ЛИ> Спреде и клице биљке;
<ЛИ> Поврће, као што је бундева и шаргарепа;
<ли> Постројења за калцијум богате, попут траве корњаче.

<п> Важно је избегавати понуду токсичне хране за Јабутис, као што су лук, бели лук, зелени парадајз, сирови кромпир и отровне биљке.

<Х3> Њега хране

<п> Поред нудећи одговарајућу исхрану, важно је и за Јабути обезбедити и свјежу и чисту воду. Морају редовно да влаже, посебно на најтоплијим данима.

<п> Друга важна нега је осигурати да се храна нуди на малим комадима и лако се пробављају са Јабутијем. Имају осетљив пробавни систем и могу имати потешкоће у обради велике или веома влажне хране.

<п> Такође се препоручује понудити витамин и минералне додатке како би се осигурало да Јабути прима све храњиве материје потребне за ваше здравље.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Препоручена храна
<Хх> Храна за избегавање


<тди>
<Тр>
<ТД> Тамно зелени лишће
<тд> лук

<Тр>
<ТД> Јестиво цвеће
<ТД> Гарлић

<Тр>
<ТД> Воће
<ТД> Греен Томато

<Тр>
<ТД> Спреде и клице за биљке
<ТД> РАВ кромпир

<Тр>
<ТД> Поврће
<ТД> отровне биљке

<Тр>
<ТД> Постројења за богатство калцијума
<ТД>


<п> Укратко, Јабути је биљоједа животиња која се углавном храни лишком, воћем, цвећем и пуцањем. Важно је понудити разноврсну и уравнотежену исхрану, избегавајући токсичну храну. Поред тога, потребно је обезбедити свежу воду, витамински и минерални додаци и побрините се да храна буде лако пробавити.

<П> Надам се да је овај чланак појаснио ваша питања о Храњењу Јабутија!