Шта јести пре спавања

<Х1> Шта јести пре спавања да одржава кондицију?

<п> Када је у питању одржавање кондиције, храна игра кључну улогу. А то такође укључује шта јести пре спавања. Многи људи имају питања у којој је храна најприкладнија да конзумирају пре одласка у кревет, посебно ако следе дијету фитнеса. У овом чланку ћемо истражити неке здраве и укусне опције да бисте уживали пре спавања.

<Х2> Протеин богата храна

<п> Протеини су од суштинског значаја за опоравак мишића и одржавање мршаве масе. Конзумирање протеине -рицх хране пре спавања може помоћи промоцији синтезе протеина током сна. Неки протеин -рицх опције хране укључују:

<ул>
<ЛИ> Јаја
<ЛИ> Грчки јогурт
<ЛИ> Викендица сир
<ли> Пилетина на жару
<ЛИ> Риба

<Х2> Фибер -рицх Фоодс

<п> Влакна су важна за пробавно здравље и такође могу помоћи у промоцији осећаја ситости. Конзумирање влакана -Рицх намирница пре спавања може помоћи у спречавању глади ноћу. Неке опције – Рицх-ове опције хране укључују:

<ул>
<ЛИ> Воће, као што су јабуке и крушке
<ЛИ> Поврће, као што су броколи и шаргарепа
<ЛИ> Комплетна зрна, као што су зоб и куиноа
<ЛИ> Семе, попут Цхиа и ланеног семена

<Х2> Светло и лако -То -Дој-устрона храна

<п> пре спавања, важно је одабрати светло и лако пробавити храну да бисте избегли нелагоду ноћу. Неки примери лагане и лако-по-порођајне хране укључују:

<ул>
<ЛИ> Поврћане супе
<ЛИ> Салате
<ЛИ> Воћне смоотхиес
<ЛИ> Природни јогурт

<Х2> Избегавајте тешку и масну храну

<п> С друге стране, важно је избегавати тешку и велику храну на храну пре спавања, јер могу да отежавају варење и изазивају нелагоду ноћу. Неки примери хране које треба избегавати пре спавања укључују:

<ул>
<ЛИ> Брза храна
<ЛИ> Пржена храна
<ЛИ> Шетарни слаткиши и десерти
<ли> Мекална пића

<п> Важно је запамтити да је свака особа јединствена и може имати различите потребе за храном. Стога се увек препоручује да се консултујете о нутриционисту за персонализоване смернице о храни пре спавања.

<п> Надамо се да је овај чланак био користан да боље разумете шта да једете пре спавања да бисте одржали кондицију. Имајте на уму да је уравнотежена и здрава исхрана од суштинског значаја за постизање фитнеса. Побрините се за своје тело и добро се снађите!