Шта јести у трудноћи да не би се дебљало

<Х1> Шта јести у трудноћи да не стави на тежину

<п> Трудноћа је посебно време у животу жене, али то такође може донети неке забринутости, попут прекомерног дебљања. Важно је запамтити да је током трудноће природно добијати тежину, на крају крајева, беба се развија и неопходно је да се хранљиве материје обезбеди неопходне за његов раст. Међутим, могуће је усвојити здраву исхрану која помаже у управљању дебљањем. У овом чланку, разговарајмо о томе шта да једемо у трудноћи да не будемо дебели.

<Х2> Избалансирана храна

<п> Избалансирана исхрана је од суштинског значаја током трудноће, јер пружа хранљиве материје потребне за развој беба и такође помаже у контроли тежине. Важно је да укључите храну из свих група хране, као што су:

<ул>
<ЛИ> <стронг> протеини: мршаво месо, риба, јаја, махунарке;
<ЛИ> <стронг> угљени хидрати: пуни хлеб, браон пиринач, слатки кромпир;
<ЛИ> <стронг> здраве масти: авокадо, маслиново уље, ораси;
<ЛИ> <стронг> Витамини и минерали: воће, поврће, поврће;
<ЛИ> <стронг> течности: вода, природни сокови.

<Х2> Избегавајте ултра -Процедну храну

<п> Ултра -процесана храна, као што су сода, грицкалице, пуњене крекере, треба избегавати током трудноће. Ова храна је богата шећерима, транс мастима и хемијским адитивима, који нису здрави за трудницу и бебу. Одлучите се за природну и свежу храну, који су хранљивији и доприносе здравој дебљању.

<Х2> Контролишите порције

<п> Поред одабира здраве хране, важно је контролисати делове. Током трудноће апетит се може повећати, али то не значи да морате јести за две особе. Покушајте да направите уравнотежене и фракцијске оброке током дана, избегавајући велике количине хране одједном.

<Х2> Пракса физичке активности

<п> Пракса физичке активности током трудноће такође може помоћи у контроли. Пре него што започнете било коју активност и одлучите се за ниске вежбе удара, попут ходања, пливања или јоге за труднице. Не заборавите да поштујете границе свог тела и не претерано претеране вежбе.

<Х2> Закључак

<П> Једно једење здравље током трудноће је пресудно за осигурање одговарајућег развоја бебе и такође и да контролише тежину. Не заборавите да садрже храну из свих група за храну, избегавајте ултра прерађену храну, контролу дерке и практично практикујте физичку активност. Увек се обратите свом лекару или нутриционисту за персонализоване смернице.