Шта јести за гађење

<Х1> Шта јести за одвратност

<п> ЦХОГГАР може бити застрашујућа и неугодна ситуација, али срећом постоје неке мере које се могу предузети да би се помогло од гађења. Поред техника прве помоћи, као што је Хеимлицх-ов маневар, такође је могуће прибећи одређеној храни која може помоћи да очистите дисајне путеве.

<Х2> Храна која може помоћи да се подигне

<п> Када се гушимо, важно је остати миран и покушати да кашљаш да избаците предмет који опструира грло. Међутим, у неким случајевима кашаљ можда није довољан и ту је одређена храна може бити корисна. Погледајте неке од њих:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> хлеб : хлеб је мекана, лепљива храна која може помоћи да притиснете предмет који изазива пригушивање.
<ЛИ> <стронг> банана : банана је мекано и влакнасто воће које може помоћи да очисти дисајне путеве.
<ЛИ> <стронг> пире од кромпира : пире од кромпира је мекан и лаган -О -ТВАИЛЛЕ Храна, која може помоћи од гађења.
<ЛИ> <стронг> јогурт : јогурт је кремаста и глатка храна која може помоћи подмазивању грла и олакшати пролазак објекта гушења.

<Х3> Остале мере за одвратност

<п> Поред прибегавања храни која може да помогне одвратност, такође је важно знати неке мере прве помоћи које се могу предузети у овој ситуацији. На пример, Хеимлицх-ов маневар је техника која се може користити за чишћење дисајних путева у случајевима јаке пригушнице.

<П> Да бисте извршили Хеимлицх-ов маневар, следите следеће кораке:

<О ол>
<ли> Позиционирајте се иза те особе и ставите руке око струка.
<ЛИ> Рукујте једном руком и поставите га изнад пупка особе.
<ли> Држите песницу са другом руком и брзо и чврсти покрети и горе, као да покушавате да подигнете особу.
<ЛИ> Поновите ове покрете док се предмет не прође и особа може нормално дисати.

<п> Важно је запамтити да би Хеимлицх-ов маневар треба да се обави само у случајевима тешке гусе и када особа не може да кашља или дише.

<п> У случајевима лагане пригушнице могуће је испробати кашаљ или пити воду да бисте очистили дисајне путеве. Међутим, ако се пригушивач траје или погоршава, важно је да одмах потражите медицинску помоћ.

<Х2> Закључак

<п> ЦХОГГИНГ може бити застрашујућа ситуација, али постоје мере које се могу предузети за непоштовање непоштовања. Поред техника прве помоћи, као што је Хеимлицх-ов маневар, такође је могуће прибећи одређеној храни која може помоћи да очистите дисајне путеве. Међутим, важно је запамтити да је у случајевима тешке пригушнице од суштинске важности за потрагу за тражењем медицинске помоћи.