Шта јести када екстракти мудрости

<Х1> Шта јести приликом вађења мудрости

<Х2> Увод
<п> Вађење мудрости је заједнички поступак који обавља стоматолози за уклањање зуба мудрости, познат и као трећи кутњаци. Након вађења, важно је да следите одговарајућу исхрану да бисте промовисали исцељење и избегнуте компликације. На овом блогу ћемо расправљати о препорученој храни за јело након вађења мудрости.

<Х2> мекана храна
<п> Након вађења мудрости, препоручује се конзумирање меке хране која не захтева много жвакања. Неки примери меке хране укључују:
<ул>
<ЛИ> Пире о кромпиру
<ЛИ> супе и јухе
<ЛИ> Јогурт
<ЛИ> Воћни пире)
<ЛИ> Гелатин

<Х2> Хладна храна
<п> Хладна храна може помоћи у смањењу отеклина и ублажити бол након вађења мудрости. Неки примери хладне хране укључују:
<ул>
<ли> сладолед
<ЛИ> Хладни сокови
<ЛИ> Попсицлес

<Х2> Избегавајте топлу и хрскаву храну
<П> Избегавајте врућу и хрскаву храну јер могу иритирати подручје екстракције и отежати оздрављење. Неки примери хране за избегавање укључују:
<ул>
<ЛИ> Пржена храна
<ЛИ> Чипс
<ли> тоаст
<ЛИ> ХАРД МЕСС

<Х2> Орална хигијена
<п> Поред праве исхране, важно је одржавати добру оралну хигијену након вађења мудрости. Исперите уста њежно топлом водом и сол да бисте помогли у лековима. Избегавајте прање подручја екстракције у раним данима и пратите упутства за стоматологу за правилну оралну хигијену.

<Х2> Закључак
<П> Након одговарајуће исхране након што је вађење мудрости од суштинског значаја за промоцију исцељења и избегавања компликација. Конзумирајте меку и хладну храну, избегавајте врућу и хрскаву храну и одржавајте добру оралну хигијену. Не заборавите да следите упутства за стоматологу и контактирајте га ако имате било каквих питања или забринутости.