Шта почиње словом и

<Х1> Шта почиње словом и?

<п> слово И је двадесето пето слово латиничне абецеде и сматра се консонантком. У овом блогу ћемо истражити неке речи и концепте који почињу словом и.

<Х2> Речи које почињу са И

<п> Ево неколико занимљивих речи које почињу словом и:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> јога: физичка, ментална и духовна пракса настала у Индији.
<ЛИ> <стронг> Иацхт: рекреативни или луксузни брод.
<ЛИ> <стронг> јогурт: ферментирана млечна храна.
<ЛИ> <стронг> јен: Валута Јапана.
<ЛИ> <стронг> жута: жута боја.

<Х2> Рариоритете о слову и

<П> слово И сматра се консонантком, али може бити и самогласник у неким речима, као што је “симбол” и “сифилис”. Поред тога, И се користи као самогласник на галезиском језику.

<Х2> Иин и Ианг

<п> Концепт ИИН-а и Ианг-а је важан део кинеске филозофије. Иин представља женску, таму и пасивност, док ианг представља мушко, светло и активност. Ова два супротна концепта су комплементарна и међузависна.

<Х2> Иода

<п> Иода је иконичан лик из Стар Варс Сага. Једи је мајстор Једи познат по својој мудрости и сила. Иода је познат по свом јединственом начину говора, преокретање реда речи.

<Х2> ИоуТубе

<п> ИоуТубе је мрежна платформа за дељење видео записа. Основана је 2005. године и постала је једна од најпопуларнијих сајтова на Интернету. Милиони видео записа из различитих категорија могу се наћи на ИоуТубе-у, од музике и забаве до туторијала и документарних филмова.

<Х2> Закључак

<п> слово И можда није тако уобичајено као и друга слова абецеде, али ипак има занимљиве речи и концепте повезане са њом. Надам се да ће овај блог пружити неке занимљиве информације о томе шта почиње словом и.