Која је најбоља седишна купавина за хемороид

<Х1> Која је најбоља купавина хемороида?

<п> Хемороиди су проширене вене у аналном региону који могу изазвати нелагоду и бол. Један од начина за ублажавање симптома је кроз седишну купељ, која се састоји од уроњењу погођеног региона у топлој води неколико минута. Постоје различите врсте седишта која се могу користити за лечење хемороида. У овом чланку, разговарајмо о најбољим седиштима за овај проблем.

<Х2> Седишта са камиљем са камиљем

<п> Цхамиле је биљка позната по својим противупалним и умирујућим својствима. Да бисте направили Цхамомиле Сеат Батх, можете да користите чарове чајеве камилице или инфузирајте цвеће постројења. Само додајте чај или инфузију у топлу воду купељи седишта и останите уроњени око 15 минута. Ова седишна купатило може помоћи у смањењу упале и ублажити болове од хемороида.

<Х2> Аппле сирћета седишна купатило

<п> Јабуково сирће је познат по њеним упорној и противупалној својствима. Да бисте направили седиште са јабучним сирћетом, разблажити кашику сирћета у литру топле воде. Затим умочите аналну регију у овом раствору око 15 минута. Јабуково јабуково сирће може помоћи у смањењу отеклина и сврбежом хемороида.

<Х2> Слана купатила са соли

<п> со је састојак анти-инфламаторних и антибактеријских својстава. Да бисте Слано купку постали соли, додајте две кашике соли на литар топле воде. Затим умочите аналну регију у овом раствору око 15 минута. Сол може помоћи у смањењу упале и промовисати хелирање хемороида.

<Х2> Батх -батх са хамамелисом

<п> Хамамелис је биљка позната по њеним аструингентним и противупалној својству. Да бисте направили купатило Хамамелиса, разблажили кашику екстракта хамамелиса у литру топле воде. Затим умочите аналну регију у овом раствору око 15 минута. Хамамелис може помоћи у смањењу отеклина и сврбежом хемороида.

<п> Важно је напоменути да пре него што започнете било који третман за хемороиде, од суштинског је значаја да се консултује са специјалистичким лекаром. Он може да процени ваш случај и назначи најбољу седишту и другу негу потребну за ваше лечење.