Шта да знам у Бахији

<Х1> Шта да знате у Бахији

<Х2> Увод
<п> Бахиа је бразилска држава позната по богатој култури, прелепим плажама и јединственој кухињи. У овом блогу ћемо истражити неке од главних знаменитости и атракција које не можете пропустити када посетите Бахију.

<Х2> Плаже
<п> Бахиа је позната по рајским плажама. Једна од најпознатијих је Праиа До Форте, која се налази око 80 км од Салвадора. Поред кристалних чистих вода, Праиа до Форте такође се налази у пројекат Тамар, који има за циљ да сачува морске корњаче.
<п> Још једна незаконита плажа је Морро де Сао Пауло, смештена на острву Тинхаре. Са својим мирним водама и белим песком, Морро де Сао Пауло је прави тропско рај.

<Х2> Историјски центар Салвадор
<п> Историјски центар Салвадора, такође познат и као Пелоуринхо, је УНЕСЦО-ов светска баштина. Његове улице са калдрмима и шарене мансиони говоре историју града и позива су за истраживање бахијске културе.
<п> Овде ћете пронаћи историјске цркве, попут цркве Сан Франциска, са његовим запањујућим барокном архитектуром и Лацерда лифтом, који нуди панорамски поглед на град.

<Х2> Цхапада Диамантина
<п> Цхапада Диамантина је регион тестера, слапова и пећина смештених у унутрашњости Бахије. То је савршено одредиште за љубитеље природе и спортова на отвореном.
<п> Међу незадовољним атракцијама Цхапада Диамантина су водопад дима, један од највиших у Бразилу и пећини Лапа Доце, са импресивним стијенама.

<Х2> Гастрономија
<п> Бахиан Гастрономија је мешавина афричких, аутохтоних и европских утицаја. Обавезно испробајте типична јела као што су Ацараје, Ватапа и Схрип Силли.
<п> Поред тога, Бахиа је позната по својој уличној кухињи, посебно познатог ацараје продате у штандовима око града.

<Х2> Закључак
<п> Бахиа је комплетна туристичка дестинација, са запањујућим плажама, богатом историјом и јединственом кухињом. Када посећујете Бахију, обавезно знате ове знаменитости и уживајте у свему што држава може да понуди.