Шта да дате псу дијареју

<Х1> Шта да дате псу дијареју

<п> Пролив је уобичајен проблем код паса и може проузроковати неколико фактора, као што су промене исхране, оштећене хране, инфекције, између осталих. Када ваш пас има дијареју, важно је предузети неке мере да бисте помогли ублажавању симптома и промовисати опоравак.

<Х2> Правилна снага

<п> Једна од главних брига када пас има пролив је храна. Важно је понудити светло, лако-по–гест дијету за животиње. Неке препоручене хране укључују:

<ул>
<ЛИ> <стронг> бели пиринач: кувани бели рижа је лако-да–гест храна и може да помогне у чврстом изметру.
<ЛИ> <стронг> Цровер Цхицкен: Зачињена кувана пилетина је одлична опција за мршав протеин за пса.
<ЛИ> <стронг> бундева: кувана и пире бундева може помоћи у регулисању цревног транзита пса.

<П> Важно је понудити ове намирнице у малим деловима током дана, тако да не преоптерећује паса који је пробавни систем.

<Х2> Правилна хидратација

<п> Пролив Дијареја може довести до дехидрације, тако да је неопходно осигурати да је пас добро хидриран. Понудите свјежу и чисту воду у изобиљу, а ако пас не пије довољно, можете покушати да понудите кокосову воду или домаће серум да бисте помогли у хидратацији.

<Х2> Погледајте ветеринара

<п> Ако дијареја траје више од 24 сата, ако пас има друге симптоме као што су повраћање, грозница или недостатак апетита или ако приметите крв у столици, важно је да се консултујете са ветеринаром. Професионалац може давати одговарајућу дијагнозу и назначи најприкладнији третман за вашег пса.

<п> Запамтите да овај блог не замењује ветеринарске консултације и само је општи извор информација. Сваки случај је јединствен и захтева индивидуализовану процену.