Шта да дам штенету за новорођенче

<Х1> Шта да дате неку штенету новорођенчетку?

<п> Ако се бринете о штенету за новорођенче, важно је знати шта су потребне мере предострожности да осигурају ваш здрав развој. Поред обезбеђивања сигурног и удобног окружења, у овој почетној фази живота штене је од суштинске важности.

<Х2> Храна

<П> Невборнов псићи штенад треба да се храни мајчиним млеком током првих недеља живота. Мајко млеко је богато хранљивим материјама и антителама које помажу ојачањем имунолошког система штенета. Ако мајка није присутна или не може дојити, потребно је прибећи замену за мајчино млеко специфично за штенад.

<п> <стронг> Важно је нагласити да краво млеко није погодно за штенад јер може изазвати пробавне проблеме и немају храњиве материје за његов раст. Након отприлике четири недеље, могуће је почети са увођењем чврсте хране у исхрану штенета. У овој фази се препоручује понудити одређени феед за штенад, што је погодно за старост и величину пса. Погледајте ветеринар за смернице на најбољој опцији хране за ваше штене.

<Х2> Додатна нега

<п> Поред хране, постоје и друге важне мере предострожности које треба узети у обзир приликом бриге о новорођеном штенету. Од суштинског је значаја за одржавање животне средине чисто и топло, јер штенад још увек не могу правилно да регулишу телесна температура.

<П> Потребно је и подстицање урвее-овог урисона урвее, јер то још увек не могу сами. Да бисте то учинили, користите влажну крпу и лагано масирајте гениталну регију штенета након оброка.

<Х2> Посете ветеринарима

<п> Важно је довести штене новорођеног пса у ВЕТ да изврши рутинске испите и осигурава да је здраво. Ветеринар може да саветује потребне вакцине и пружи посебне смернице за негу штенета.

<п> <стронг> Запамтите да је свако штене јединствено и може имати специфичне потребе. Стога се увек препоручује тражење професионалних смерница да би се осигурала најбоља могућа брига за своје новорођене штене.