Шта да дам пуштање мачјег црева

<Х1> Шта да дате да баци црева мачке?

<п> Када наша мачића заглавила црева, природно је да смо забринути и желели да вам помогнемо да се осећате боље. Постоје неке могућности хране и медицине које могу помоћи у процесу ослобађања мачјег црева. У овом чланку ћемо истражити неке од ових опција.

<Х2> Храна која може помоћи

<п> Нека храна може имати природна лаксативна својства и помоћи да испусти мачју црева. Важно је да се то запамтите пре него што вам је дате било коју другу храну својој мачки, неопходно је да се консултујете са ветеринаром како би се осигурало да нема контраиндикација.

<п> 1. Пумпкин: Бундева је богата влакнима и може помоћи у регулисаном транзиту мачке. Можете понудити малу количину пире од бундеве без додавања шећера или зачина.

<п> 2. Кокосово уље: кокосово уље може имати лаксативни ефекат и такође помагати у дигестивном здрављу мачке. Погледајте ветеринар да би се могао понудити прави износ који треба понудити.

<п> 3. Влажна храна: Влажна храна попут пасуса и врећица може помоћи влажићи мачку и олакшати пролазак столица.

<Х2> лекови за отпуштање црева мачке

<п> Поред хране, постоје неки лекови који стручњак може прописати како би се помогло у испуштању ЦАТ-ове цреве. Важно је да никада не управљате лековима без професионалних смерница, јер неки могу бити токсични за мачке.

<п> 1. Лацулосе: Лацулосе је лаксатив који се може користити у мачкама да ослободи црево. Дозирање треба да одреди ветеринар.

<п> 2. Пробиотици: Пробиотици могу помоћи у уравнотеживању цревне флоре мачке и побољшати цревни транзит.

<Х2> Додатна нега

<п> Поред нудећи одговарајуће намирнице и лекове, важно је осигурати да мачка има приступ слаткој води и све време чисти. Хидратација је основна за правилно функционисање црева.

<П> Такође је неопходно посматрати ако мачка представља друге симптоме, попут повраћања, недостатка апетита или болова у трбуху. Ако се то догоди, важно је одмах тражити ветеринарску негу.

Увек запамтите да се консултујете са ветеринаром пре него што вам је мачка понуда било какве хране или лека. Свака животиња је јединствена и може имати специфичне потребе.