Који је најбољи месец за биљњи кукуруз

<Х1> Који је најбољи месец за биљњи кукуруз?

<п> Кукуруз је веома важна култура у пољопривреди, која се користи и за производњу хране и хране за животиње и животиње. За добру жетву је неопходно да одаберете право време за садњу. У овом чланку ћемо разговарати о томе који је најбољи месец да би биљао кукуруз и који су фактори које треба узети у обзир.

<Х2> Фактори које треба размотрити

<п> пре одређивања најбољег месеца да би биљни кукуруз, важно је узети у обзир неке факторе који могу утицати на развој културе. Међу њима можемо истакнути:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Температура: Кукуруз је биљка која се најбоље развија на температурама између 20 ° Ц и 30 ° Ц. Стога је важно одабрати период године када су ови услови повољни.
<ЛИ> <стронг> киша: кукуруз је потребна одговарајућа количина воде за развој. Стога је важно одабрати период године када су киша редовна.
<ЛИ> <стронг> Урезаност: кукуруз је постројење које је потребно пуно сунчеве светлости да би се направила фотосинтеза. Стога је важно одабрати период године када постоји добра учесталост сунчеве светлости.

<Х2> Најбољи месец за биљни кукуруз

<п> У Бразилу, најбољи месец биљног кукуруза може се разликовати у складу са регионом. Међутим, генерално, најприкладнији период за садњу је између септембра и новембра у пролеће. У то време температуре су блаже, кише су редовније, а учесталост сунчеве светлости је адекватна.

<п> Важно је напоменути да су то само опште смернице и да сваки регион може имати своје посебности. Стога је неопходно да се посавјетују агрономиста или истраживање временских услова вашег региона пре обављања садње.

<Х3> Закључак

<п> Кукуруз је веома важна култура у пољопривреди и усадећи се успех је директно повезана са тренутком изабраном за обављање ове активности. С обзиром на факторе као што су температура, кише и инсолација, најбољи месец за биљни кукуруз у Бразилу уопште је између септембра и новембра. Међутим, важно је да се консултујете са стручњаком и размотрите посебности вашег региона пре садње.