хапшење у Закону

<Х1> Затвор у чину

<п> Хапшење у Закону је мера предострожности предвиђена у бразилском законику о кривичном поступку, што омогућава хапшење особе која почини или је управо починила злочин. То је начин да се обезбеди сигурност друштва и ефикасности правде.

<Х2> Како хапшење у акту?

<п> Када је неко ухваћен у чину, то значи да је особа ухапшена док је починио злочин, одмах након његове праксе или када је прогони убрзо након криминалне праксе. Овом хапшењу може да изврши било ко у народу или агенту за јавну безбедност.

<п> Након хапшења у Закону, појединац се одведе у најближу полицијску станицу, где ће се нацртати налог за хапшење. У овом документу ће се снимати сви детаљи затвора, попут места, време, опис злочина и оних који су укључени.

<Х3> Врсте хапшења у чину

<п> Постоје три врсте хапшења у Закону:

<О ол>
<ЛИ> Флагрант САМО: Јавља се када је особа изненађена почињењем злочина;
<ЛИ> Груги неправилан: догађа се када је особа ухапшена убрзо након злочина;
<ЛИ> Претпоставља се да је пало на то када постоји јасан доказ да је особа починила злочин, чак и ако није ухапшена у време акције.

<Х2> Поступци након хапшења у Закону

<п> Након израде нацртавања налога за хапшење, појединац ће се послати на саслушање притвора, што је уставна гаранција за затвор да би судија анализирала судија. Током овог саслушања, судија ће проценити законитост хапшења, потребу за одржавањем и могућношћу примене различитих мера предострожности затвора.

<п> Важно је напоменути да хапшење у Закону није уверење, већ мера предострожности која има за циљ да гарантује јавни ред и ефикасност кривичног поступка. Особа ухапшена у Закону има право на широку одбрану и контрадикторно и може представљати своју верзију чињеница и тражити своју слободу.

<Х2> Закључак

<п> Закон у Закону је важна мера за сигурност друштва и ефикасност правде. Од суштинског је значаја да се његова пријава правилно врши, поштујући основна права појединца и гарантује своју широку одбрану.

<п> Од суштинског је значаја да сви имају знање о процедурама и гаранцијама везаним за хапшење у Закону, како би могли да остваре своја права и доприносе праведнијем и ефикаснијем правосудном систему.