Који је најбољи шунку за исхрану

<Х1> Шта је најбољи шунка за исхрану?

<п> Када пратимо исхрану, важно је одабрати здраву, нискуфатну храну. Хам је популарна опција за оне који траже извор мршавог протеина, али нису све врсте шунке подједнако здрави. У овом чланку ћемо истражити које су најбоље шунке које укључују у уравнотежену исхрану.

<Х2> Скинни Хам

<п> За оне на дијети, мршав шунка је најбоља опција. Ова врста шунке направљена је од мршавих резова свињетине, што значи да има мање масти и калорија у поређењу с другим врстама шунке. Поред тога, мршав шунка је одличан извор протеина, који је од суштинског значаја за изградњу и поправак мишићних ткива.

<Х3> Перу’с Хам

<п> Перу’с Хам је популаран избор за исхрану, јер је то и опција ниске масти и калорија. Поред тога, Перуина шунка је богата протеинима и садржи мање натријума у ​​поређењу с другим врстама шунке. Важно је да проверите налепницу производа како бисте осигурали да не садржи додатак шећера или конзерванса.

<Х3> Пилећа шунка

<п> Пилећи пршут је још једна здрава опција која укључује у исхрани. Као Перуина шунка, пилећа шунка је витка извор протеина и има мање масноће у поређењу с другим врстама шунке. Поред тога, пилећа шунка је свестрана опција и може се користити у сендвичима, салатама и другим препаратима.

<Х2> Избегавајте прерађене шунке

<п> Важно је нагласити да би се прерађене шунке, попут куване шунке и пушене шунке, требали конзумирати у здравој исхрани. Ове врсте шунке обично садрже додатак натријума, конзерванса и других хемијских адитива који могу бити штетни за здравље када се конзумирају у вишку.

<п> Стога, када бирате шунку да укључите у своју исхрану, одлучите се за мршаве шунке попут Перуине шунке и пилеће шунке. Не заборавите да проверите налепнице производа и одаберите опције ниске масти, натријума и хемијских адитивних адитива. Тако да можете уживати у укусиној и здравој шунку на исхрани.

<О ол>
<ли> танка шунка
<ЛИ> Перу шунка
<ли> Пилећи шунку

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Врста шунке
<Хх> Карактеристике


<тди>
<Тр>
<ТД> Скинни Хам
<ТД> Направљен од мршавих резова свињетине, ниске масти и калорија

<Тр>
<ТД> Перу’с Хам
<ТД> Опција ниске масти и калорие, богата протеином и мање натријума

<Тр>
<ТД> Пилећа шунка
<ТД> Извор мршавог протеина, мање масти у поређењу с другим врстама шунке


<П> Референце:
<ул>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.сауде.гов.бр/сауде-де-а-з/алиментацао-е-нутрицао/алиментацао-Садавел "> Министарство здравља здраве једење
<ли> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц4963920/ "> Национални центар за биотехнолошку информацију – Унос протеина и здравствено стање мишића Старост: из биолошког веришта на клиничку везу < / а>