Претраживање притвора Шта је

<Х1> Превентивни затвор: Шта је то и како то функционише?

<п> Превентивно хапшење је мера предострожности кривичне процесне природе која има за циљ да обезбеди ефикасност кривичног поступка. Састоји се од ускраћивања слободе оптуженог пре коначне пресуде убеђења, односно пре краја случаја.

<Х2> Како то ради пред -тарско притвор?

<п> Превентивно хапшење може уложити судија, на захтев јавне тужилаштва или службене службе, када су присутни законски услови. Заснован је на изузетним ситуацијама, у којима постоји потреба да некога одузму за слободу да гарантује јавни ред, кривично упутство или примену кривичног закона.

<п> Да би се предњачни притвор укњио, морају бити присутни следећи захтеви:

<О ол>
<ЛИ> Конкретна основа потребе за мером;
<ЛИ> Довољни докази о ауторству и материјалности криминала;
<ЛИ> Присуство једног од правних основа предвиђених Кодексом кривичног поступка.

<п> Поред тога, преприседно притвор мора бити пропорционалан и не може се користити као ишчекивање казне, тј. Не може бити облик ране казне.

<Х3> Које су правне основе за предњи притвор?

<п> Кодекс кривичног поступка предвиђа неке правне основе за уредбу предњачког притвора. Они су:

<О ол>
<ЛИ> Гаранција за јавни ред;
<ЛИ> Гаранција за економски поредак;
<ЛИ> Погодност кривичног упутства;
<ЛИ> Гаранција примене кривичног права;
<ЛИ> Заштита жртве или сведока;
<ЛИ> Осигурати будуће извршење казне.

<п> Важно је нагласити да преприседно притвор увек треба да буде изузетна мера и треба да се користи само када није могуће применити мање озбиљне мере предострожности.

<стронг> Утицаји превентивног затвора

<п> Превентивно хапшење може имати неколико утицаја на живот оптуженог, као што је ограничавање своје слободе, одвајања породице, губитак запослености, између осталих. Поред тога, преприседно притвор може утицати на напредак процеса, јер ће оптужени бити лишен своје слободе и често неће моћи правилно сарађивати са својом одбраном.

<П> Стога је од суштинског значаја да се преприседно притвор користи пажљив и пропорционалан начин, поштујући основна права оптуженог и обезбеђивање ефикасности кривичног поступка.

<п> <спан> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.планалто.гов.бр/ццивил_03/децрето-леи/дел3689Цомпилатед.хтм "> Кодекс кривичног поступка
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.цоњур.цом.бр/2019-Јун-23/ЛИМИТЕ-ПРИСАО-ПРевентива "> Лимит превентивног затвора
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.цоњур.цом.бр / 2019-јун-23/ЛИМИТЕ-ПРИСАО-ПРЕВЕНТИВА "> Чланак: Превентивни затвор: критична анализа

<ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи = "Акцелерометар; аутоматска опрема; цлипбоард-врита; / ифраме>