Који је најбољи лек за болове

<Х1> Који је најбољи лек за боли?

<п> Превише су рехабилитације болне лезије које могу настати у устима, узрокујући нелагоду и потешкоће у једу и разговору. Срећом, на тржишту постоји неколико лекова које могу помоћи у ублажавању симптома и убрзати ожиљке рамера.

<Х2> Тема омјера

<п> Производи тема се примењују директно на грлобоље и могу вам помоћи у ослобађању бола и убрзати зарастање. Неки од најчешћих локалних лекова укључују:

<ул>
<ЛИ> <стронг> цортицостероид гел: Ова врста гела помаже у смањењу упале и ублажити бол.
<ЛИ> <стронг> Тема Анестетици: Ови производи садрже супстанце које помажу у заспати захваћеног подручја, пружајући привремени ослобађање од бола.
<ЛИ> <стронг> антисептик: Ови производи помажу да држе цистер и спречавају секундарне инфекције.

<Х2> Системски лекови

<п> У тешким случајевима, лекар може прописати системске лекове који се дају орално или убризгавајуће. Ови правни лекови помажу у смањењу упале и убрзати исцељење чирача Цанкер-а. Неки примери системских лекова укључују кортикостероиде и имуносупресиве.

<Х2> Кућни лекови

<п> Поред лекова који су доступни на тржишту, постоје и неке мере које се могу узимати код куће како би се олакшало симптоме тхусх. Неки савети укључују:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Исперите уста топлом водом и сол: Ово решење помаже у смањењу упале и убрзавање исцељења.
<ЛИ> <стронг> Избегавање киселе и зачињене хране: Ова храна може додатно иритирати рамене боје.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте тврду и хрскаву храну: Ова храна може проузроковати бол приликом контакта са ранком.

<п> Важно је нагласити да ако Цанкер чиреви трају више од две недеље или их прате и други симптоми, препоручује се тражење лекарског савете. Здравствени радник може проценити случај и навести најбољи третман за сваку ситуацију.