Како се зове доктор грла

<Х1> Како се зове доктор грла?

<п> Када имамо грлобољу, попут бола, упале или бурне, често тражимо специјализованог лекара да нам помогне да поступамо о тим симптомима. Али да ли знате како се зове лекар који посебно брине о грло -Пријемљеним болестима?

<п> Доктор одговоран за дијагностицирање и лечење болести грла је отоларинголог. Ова професионална специјализована је за отоларингологију, медицинску специјалност која покрива студију и лечење болести уха, носа и грла.

<Х2> Шта ради оларинголог?

<п> Оториноларинголог је одговоран за дијагностицирање и лечење широког спектра грла -релираних услова. Поред тога, такође се брине о проблемима у уху и носама.

<п> Неке од најчешћих болести које третирају овај лекар укључују:

<О ол>
<ЛИ> тонилитис;
<ли> пхарнгитис;
<ЛИ> Ларингитис;
<ЛИ> Ларингофарингеал рефлукс;
<ли> нодулес на гласницима;
<ЛИ> Насални полипи;
<ЛИ> Одступање септума;
<ЛИ> Отитис;
<ли> тиннитус у уху;
<ЛИ> синуситис;
<ЛИ> и многи други.

<п> Поред дијагнозе и лечења, отоларинголог такође може обављати хируршке процедуре, када је то потребно, као што је потребно уклањање крајника или корекција одступања септуалаца.

<Х3> Како пронаћи отоларинголог?

<п> Да бисте пронашли оларинголог, можете почети тражећи индикације пријатеља, породица или других здравствених радника. Поред тога, могуће је консултовати са веб страницом бразилског друштва оториноларингологије да бисте пронашли лекаре специјализоване за вашу регију.

<п> Друга опција је да се закаже састанак са лекаром опште праксе, који га може послати у отоларинголог, ако је потребно, ако је потребно.

Увек се не заборавите да проверите да ли је лекар правилно регистрован и има специјализацију у то подручје. Ово осигурава да ће вам присуствовати квалификовани и квалификовани професионалац.

<п> Стога ако сте у болном грлу, не оклевајте да потражите отоларинголог. Овај лекар је најприкладнији специјалиста који се брине о вашем вокалном здрављу и осигура да имате правилно и ефикасно лечење.