Шта је нормално откуцај срца

<Х1> Која је нормална цена срца?

<п> Откуп срца је важан показатељ здравља срца и може се разликовати од особе до особе. Постоје различите нумере које се сматрају нормалним за брзину срца, у зависности од старосне и физичке активности сваког појединца.

<Х2> Откуцаји срца у мировању

<п> Откуцаји срца одмора је мера количине у којој је срце куца у минути када је тело у мировању. Код здравих одраслих, нумера која се сматра нормалном за одмор откуцаја срца обично је између 60 и 100 откуцаја у минути.

Међутим, спортисти високих перформанси могу имати ниже фреквенције срца одмора, око 40 до 60 откуцаја у минути, због кондиције и јачања срца.

<Х2> Откуцаји срца током вежбања

<п> Откуп срца током вежбања може се разликовати у зависности од интензитета обуке. Да бисте израчунали максимална теоријска брзина откуцаја срца, Формула 220 може се користити са годинама. На пример, за 30 -годишњу особу, максимална теоријска брзина срца била би 190 откуцаја у минути.

<п> За већину људи, циљни распон откуцаја срца током вежбања је 50% до 85% теоријског максималног броја откуцаја срца. Стога, за 30-година -Од, циљна стаза би била приближно 95 до 162 откуцаја у минути.

<Х2> Надгледање фреквенције срца

<п> Постоје различити начини да се надгледају откуцаји срца током вежбања, попут употребе монитора срца, апликација паметних телефона или чак и импулса палпације. Важно је запамтити да је свака особа јединствена и може имати индивидуалне варијације у откуцаји срца.

<п> Ако имате забринутост због вашег откуцаја срца, увек се препоручује консултација са лекаром за тачнију и погодну процену вашег специфичног случаја.

<Х3> Референце:

<О ол>
<ли> <а хреф = "хттпс: //ввв.хеарт.орг/ен/хеалтхи-ливинг/фитнесс/Фитнесс-бассицс/Таргет-хеарт-ратес "> Америцан Хеарт Ассоциатион-Циљана стопа срца <ЛИ >
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.маиоцлиниц.орг/хеалтхи-лифестиле/фитнесс/екперт-ансверс/хеарт-рате/фАк-20057979 "> Откуд маио клинике: Шта је нормално?